Hoe vinden we een goed verpleeghuis?Op de website ‘Oud Worden Met Zorg’ las ik een informatief blog bericht van Drs. Sarah Blom (ouderenpsycholoog) over het met zorg selecteren van een geschikt verzorgingshuis voor uw dierbare familielid. Zij zet in een aantal punten uiteen waar u op kunt letten.

Natuurlijk zijn sfeer en gezelligheid heel erg belangrijk, voel je je welkom? is een mooi uitgangspunt wat zij benoemt maar haar lijst gaat verder en is ingegeven door haar ervaring en kennis op het gebied van ouderenzorg. Een aanrader om even te bekijken.

Zelf heb ik vanuit mijn ervaring met diverse verpleeghuizen en woon-zorgvoorzieningen ook een vragenlijst samengesteld die ik onlangs weer ge update heb. U vindt de lijst als PDF bij dit artikel. Lukt het niet om de lijst te openen, stuur dan even een mailtje naar lonneke@gerustgeregeld.nl dan stuur ik de lijst per mail naar u toe.

Vragenlijst bij de selectie van een verzorgingshuis-2018