De online risico’s worden steeds groter. Er komen met de dag slimmere manieren om mensen oplichtingsmails te sturen, mee te kijken terwijl je zelf websites bezoekt en zo meer. Zeker met de opkomst van de A.I. technologie.

Tegelijk is het van belang dat we niet te angstig worden en nog gewoon blijven doen wat we belangrijk, leuk en interessant vinden. Maar het is wel verstandig om te zorgen dat je dat op een online-veilige manier doet.

Gerust Geregeld heeft veel te maken met de AVG wetgeving, de Algemene Verordering Persoonsgegevens. Daarom tekenen cliënten voor wie wij de adreswijzigingen regelen altijd een toestemmingsformulier, om hun gegevens te mogen verwerken.

Daarnaast zorgen we dat alle gegevens die we beheren over onze projecten op zeer goed beveiligde en beheerde Nederlandse servers staan.

Om het allemaal nog veiliger te doen maken we ook gebruik van een VPN.
Op Senior Web leggen ze uit wat een VPN is:

. . . . . . . . . . . . . . .
Wat is VPN?
Waarvoor gebruik je het?

Er zijn verschillende redenen om te internetten via VPN. De belangrijkste zijn:

 • Wifi buitenshuis
  Een VPN-verbinding is versleuteld en beveiligd. Niemand kan het internetverkeer dat via een VPN-verbinding loopt, afluisteren of onderscheppen. Dus onderweg, in binnen- en buitenland, kan men via VPN zonder kopzorgen gebruikmaken van openbare wifi-verbindingen.
 • Anonimiteit
  Een VPN-verbinding garandeert anonimiteit. Dus wie niet graag gevolgd wordt kan internetten via VPN. Zodra u op een site inlogt, wordt u natuurlijk wel door die site herkend aan uw inloggegevens.
 • Geografische beperkingen
  Sommige diensten verlangen dat de gebruiker zich bevindt in het land waar het abonnement op de dienst is afgesloten. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk op vakantie in de VS te kijken naar Netflix of Ziggo GO. Een VPN-verbinding lost dit op. Daarmee kunt u namelijk een verbinding opzetten die uit Nederland lijkt te komen. De gebruiker kan zo in elk willekeurig land genieten van zijn abonnement op online diensten.

Een VPN werkt altijd over een bestaand internet-netwerk. U hebt dus om te beginnen verbinding met internet nodig. Dat kan via wifi of via een mobiel netwerk van een provider (waarvoor een abonnement nodig is). VPN zelf levert geen internet. Het maakt gebruik van een bestaande internetverbinding om daarin een superbeveiligde verbinding te maken.

Verder is om een VPN-verbinding te kunnen maken over het algemeen een app nodig (op de tablet/smartphone) of moet er een programma worden geïnstalleerd (op de computer). Bron: Seniorweb.nl

. . . . . . . . . . . . . . .
3 Belangrijke voordelen van een VPN
 • Een VPN zorgt er voor dat bedrijven je online niet kunnen volgen en je daardoor geen ongevraagde reclame of emails kunnen sturen
 • Je zoekgedrag op Google kan niet worden gezien
 • Als je onderweg op internet bent, op je telefoon of tablet en daar gebruik maakt van openbare Wifi, ben je beschermd tegen hackers of nieuwsgierigen die ook op dat openbare netwerk zitten en met een klein handigheidje makkelijk mee kunnen kijken met wat jij doet op internet

Steeds meer mensen zetten de VPN ook thuis aan.

De VPN dienst waar we met Gerust Geregeld gebruik van maken is Goose VPN. Dit is een Nederlands bedrijf met een goede waardering. De website is in het Nederlands en de helpdesk ook. De oprichter wilde bovendien dat het zo simpel mogelijk zou werken, hij nam daarbij zijn ouders in gedachten.

Wil je ook gebruik maken van een VPN kijk dan eens op Goose VPN

 

 

 

* De link in dit bericht is een promotielink, wat betekent dat wij een waardering van Goose VPN ontvangen als jij besluit (via deze link) ook van hun diensten gebruik te maken. Wij raden dit alleen aan omdat we zelf al jaren gebruik maken van deze dienst.