vragenlijst bij keuze verpleeghuis

Als de zorg en verantwoordelijkheid voor een oudere vader, moeder of andere dierbare op u rust, dan is er kans dat er een moment komt dat u moet beslissen dat langer thuis wonen niet meer gaat. Het is moeilijk om dat voor een ander te moeten beslissen. U hebt de ander gekend in de bloei van zijn of haar leven. Misschien was het iemand met een sterke wil en ideeën over wat hij of zij wilde, iemand die zich niet gauw iets door een ander liet aanmeten. De verantwoordelijkheid voor diens leven ligt nu, ongewild, in uw handen.

 

Vanuit mijn ervaring als verhuisplanner voor senioren wil ik u op weg helpen met een praktische leidraad voor de vragen die u samen met uw familie kunt stellen én beantwoorden bij de zoektocht naar een goed verpleeghuis of kleinschalige woonvoorziening voor uw dierbare.

 

Raadpleeg mensen in uw naaste omgeving

Vaak kent u zelf al enkele verpleeghuizen of woon-zorgvoorzieningen in de buurt maar vraag ook eens in uw omgeving bij kennissen, buren en collega’s, er zijn meer mensen dan u denkt die de verantwoordelijkheid in zorg voor een naaste dragen en dit pad al hebben belopen.

 

Maak een lange lijst en een korte lijst

Begin met het opstellen van een lange lijst op van álle verpleeg- en woon-zorgvoorzieningen die u kent in de buurt waar jullie zoeken. Gebruik daarvoor eventueel een Excell document waarin u adressen, contactgegevens en bijzonderheden noteert. Van de lange lijst kiest u huizen voor de korte lijst. Zet hooguit 4 huizen op de korte lijst. Breng één of meerdere bezoeken aan de huizen van jullie keuze. Vraag of jullie langs mogen komen tijdens de koffie en thee momenten van de bewoners en ga daar samen bij zitten. Proef de sfeer tussen bewoners en personeel. Neem pas een beslissing over een huis nadat jullie het hebben bezocht. Wat voor de een niet goed is, kan voor de ander geweldig zijn dus laat u niet direct afleiden door een slechte ‘recensie’ van een ander.

 

Gratis vragenlijst als leidraad voor een weloverwogen keuze

Vanuit mijn praktijkervaring heb ik een vragenlijst samengesteld die ten voorbeeld kan dienen voor de vragen die u zou kunnen stellen. Het is aan te bevelen om u goed voorbereiden voordat u op bezoek gaat bij een verpleeghuis of woonvoorziening. Er zijn heel veel vragen te stellen. Aan de hand van de vragenlijst die ik voor u heb samengesteld kunt u een persoonlijke vragenlijst opstellen die op uw familielid is afgestemd. Neem de vragenlijst mee bij de informatie bezoeken die u aflegt en noteer tijdens het gesprek de antwoorden. Zo kunt u weloverwogen een beslissing nemen.

 

U kunt de vragenlijst gratis bestellen via info@gerustgeregeld.nl of telefonisch via 035-5339927. U ontvangt de vragenlijst dan zo spoedig mogelijk in uw mailbox of per post.